BiH
0

SDS negira da je samo njihov poslanik odgovoran za incident u NSRS-u

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a negiraju odgovornost samo svog poslanika Miladina Stanića za današnji fizički incident s poslanicima SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

U odbranu poslanika SDS-a Miladin Stanić, za koga su SNSD-ovci rekli da je u toku skupštinske pauze fizički napao poslanike SNSD-a Milana Kovača i Sinišu Dodika, ističu da je sam Stanić već duže vrijeme bio izložen prijetnjama i vrijeđanju od pojedinih parlamentaraca vladajuće stranke.

U ime najveće opozicione stranke Nenad Stevandić je rekao da je SNSD pokušava da skrene pažnju sa stvarnih problema te da su se vladajući našli prozvanim nakon što je SDS tražio da se građanima u poplavljenim područjima pomogne tako što će tajkuni, bliski vlasti, vratiti pare uzete od RS.

Poslanik SDS-a Miladin Kojić također optužuje vladajuće u RS-u da “napadaju opoziciju od početka zasjedanja, nametanjem objedinjene rasprave o svih deset tačaka kojima bi trebalo da se usvoje mjere za sanaciju štete od poplava”.

Sjednica Narodne skupštine RS na kraju je nastavljena, ali ponovo uz međusobne optužbe ko želi da pomogne građanima ugroženim od poplava i na koji način.

Umjesto redovne rasprave, ponovo se čuju samo replike nakon optužbi na relaciji SNSD-SDS.