BiH
0

SDS: Ne može se ni ispričati kako nas je Dodik vrijeđao

FENA
Šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić izjavio je da su poslanici te stranke danas napustili sjednicu Skupštine zbog toga što ih je vrijeđao premijer RS-a Milorad Dodik, a da ga pri tome nije opomenuo predsjednik entitetskog parlamenta gdje se i dogodio čitav slučaj.

On je naveo da, umjesto da Skupština dobije odgovor od Vlade, što je njena zakonska obaveza, poslanici su “umjesto toga bili izloženi vrijeđanju i ružnim riječima”, te da su napustili salu nakon što ni tri upozorenja predsjedniku parlamenta Igoru Radojičiću da upozori Dodika, nisu urodila plodom.

“Pošto Radojičić nije htio da reaguje jedina mogućnost koja nam je ostala je bila da napustimo salu, čime smo manifestovali revolt na takvo postupanje Milorada Dodika”, rekao je Bojić dodajući da “ne postoje riječi kojima može da opiše to što se dešava u Skupštini”.

Naveo je da su poslanici SDS-a tokom rasprave o izvještaju Komisije za reviziju privatizacije krajnje korektno iznijeli svoje stavove, a na postavljena pitanja nisu dobili odgovore.

Šef poslaničkog kluba istovremeno kaže da on ostaje pri svojim izjavama datim jučer te da misli da on tokom obraćanja nije nikoga uvrijedio.

Poslanici SDS-a su se vratili u skupštinsku salu nakon što je Dodik završio govor u kojem je bilo i ličnih i političkih optužbi prema poslanicima SDS-a.