BiH
0

SDS: "Gnusna laž" da se vodi istraga protiv Aleksandre Pandurević

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Srpska demokratska stranka (SDS) danas je saopćila da “najoštrije osuđuje gnusne laži” o navodnoj istrazi za ratne zločine protiv šefice poslaničkog Kluba SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Aleksandre Pandurević.

"Cilj ove prljave kampanje je diskreditacija svega što govori i za šta se zalaže Aleksandra Pandurević, ali i pokušaj rušenja Vijeća ministara. Njeni kreatori su nam poznati kao politička mafija koja je posljednjih godina iza sebe ostavila krupne afere o kojima govori SDS i Aleksandra Pandurević", stoji u saopćenju SDS-a.

Onima koji ih, kako se navodi u saopćenju, pokušavaju raznim pritiscima, etiketiranjima od ''izdajnika'' do ''zločinaca'' zastrašiti da stanu u obračunu s kriminalom i korupcijom, poručuju da ih ne mogu uplašiti i zaustaviti.

Iz SDS-a još saopćavaju da podržavaju sve one koji su odolili pritiscima i prijetnjama i koji su "odlučno odbili pokušaje podmićivanja kako ne bi govorili o korupcijskim aferama“.

"Zbog naše principijelnosti izloženi smo prljavoj kampanji onih koji nisu uspjeli da budu dio Vijeća ministara i tako sakriju kriminalne tragove koje su ostavili iza sebe. Bez obzira što su naši predstavnici izloženi napadima i pozivima na linč s više strana, SDS neće odustati od bitke za pravnu državu i namjere da oni koji su krali budžetska sredstva što prije spakuju četkice za zube i odu u zatvor", navodi se u saopćenju SDS-a.