BiH
0

SDPBiH: Tražit ćemo odgovornost umiješanih u sramnu privatizaciju "Krivaje"

FENA
Čelnici Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) najavili su jučer u Zavidovićima da će tražiti odgovornost svih onih koji su bili umiješani u sramnu privatizaciju nekadašnjeg privrednog giganta "Krivaje".

SDP-ovi čelnici su tokom boravka u Zavidovićima učestvovali na javnoj tribini u organizaciji Općinskog odbora ove stranke o temi "Privatizacija velikih sistema s efektom na lokalnu sredinu", te posjetili "Krivaju".

Predsjednik SDP-a i zastupnik u parlamentu BiH Zlatko Lagumždija, generalni sekretar SDPBiH i zastupnik u Parlamentu FBiH Nermin Nikšić, te predstavnici OO SDP-a Zavidovići razgovarali su u sjedištu "Krivaje“ s predstavnicima menadžmenta, sindikata i radnicima o trenutnoj situaciji u preduzeću.

Bilo je riječi i o mjerama koje Vlada FBiH kao vlasnik preduzeća planira poduzeti te zaključcima koje je predlagao Klub zastupnika SDPBiH u Parlamentu FBiH na rješavanju problema u IP »Krivaja».

Nažalost, jedan bh. brend kao što je ''Krivaja'' nakon dugogodišnje pljačke vladajućih i podobnih upravnih odbora i menadžmenta, pored kolapsa u kojem se nalazi već nekoliko godina, doživio je svoj konačan epilog, stav je SDP-a.

U ovoj stranci ističu da činjenica da vlasnik kapitala, u ovom slučaju Vlada FBiH, nema sluha za teškoće radnika koji se nalaze na rubu siromaštva, te da proziva radnike "Krivaje" za sve nastale teškoće, sama govori kolika je doza neodgovornosti prema ovom preduzeću.

Kako je saopćeno iz SDP-a, građani općine Zavidovići još jednom su uputili apel Federalnoj vladi i ostalim relevantnim faktorima da konačno riješe agoniju "Krivaje" i da spase ovo preduzeće i općinu Zavidovići.