BiH
0

SDPBiH osuđuje Dodikove izjave i Lajčakovu pasivnost

FENA
Jučerašnji "performans" Milorada Dodika u Zagrebu, te ponovna šutnja Miroslava Lajčaka i OHR-a, s pravom su zabrinuli veliku većinu Bosanaca i Hercegovaca, saopćila je danas Socijaldemokratska partija BiH.

SDPBiH podsjeća da je, obraćajući se na skupu SNV-a Hrvatske, Dodik i ovu priliku zloupotrijebio sijući sjeme koje nikada neće izrasti, a koje se zove državnost manjeg bh entiteta.

Uslijed katastrofalnih posljedica dvogodišnje vladavine u RS-u, Dodik u nedostatku rezultata konstantno ispaljuje nacionalističke i separatističke izjave da bi narod imao sa čim da se zabavi dok on sprovodi posljednje velike pljačke i pustošenje manjeg bh. entiteta.

"SDP neće dozvoliti ni Dodiku ni bilo kojoj drugoj individui s nabujalom maštom ni da sanja, a kamoli implementira, nedosanjane snove očiglednih Dodikovih mentora, krvnika i dželata Karadžića i Mladića. SDP najoštrije osuđuje pasivnost i šutnju visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, te ga poziva da nakon dvije godine počne djelovati u okviru svog mandata u BiH", kaže se u saopćenju i dodaje da ako Lajčak nije u stanju i nema snage da se bori s očiglednim vandalizmom i antidejtonskim djelovanjem, da to javno prizna kako bi se moglo tražiti pravo rješenje.