BiH
10

SDPBiH održao svečanu sjednicu GO u povodu Bitke na Neretvi

Klix.ba
U Jablanici je danas održana svečana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH u povodu obilježavanja 70. godišnjice Bitke na Neretvi.

Sjednica je započela uvodnim izlaganjem akademika Dubravka Lovrenovića u kojem su se članovi Glavnog odbora još jednom prisjetili dešavanja tokom Drugog svjetskog rata i značaja Bitke na Neretvi.

Ova bitka, poznata još i kao najhumanija bitka ili Bitka za ranjenike, nosi i poruke borbe i zalaganja za svakog pojedinca, što je i danas SDP-ova misija u borbi za građanska prava.

Nakon sjednice predsjednik GO SDP BiH Svetozar Pudarić i potpredsjednici Željka Bošnjak, Jasmin Imamović, Hakija Meholjić i Vesna Nemec - Klisura su položili cvijeće na postamentu kod vječne vatre u Jablanici. Na ovaj način pokazano je da Jablanica i važni spomenici u njoj nisu izgubili svoju simboliku ni nakon sedamdeset godina.

SDP je danas još jednom poslao poruku antifašizma naglašavajući njegovu važnost u jačanju države Bosne i Hercegovine kao kuće svih njenih građana, saopćeno je iz ove stranke.