BiH
0

SDPBiH o posljednjim dešavanjima u BH Telekomu

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) smatra kako su posljednja dešavanja na skupštini najprofitabilnije državne kompanije - BH Telekoma još jednom pokazala pogubnost te odsustvo bilo kakve razumne politike premijera i Vlade Federacije BiH.

"Iako se očekivalo da će tom prilikom biti izabran novi Nadzorni odbor zahvaljujući opstrukcijama Brankovića i njegovih ministara, taj čin je odložen za 29. septembar do kada će ova kompanija djelovati bez najvažnijeg organa", kaže se u današnjem saopćenju SDP-a BiH.

U SDP-u smatraju kako je ovim činom stranačko-familijarna raspodjela izbornog plijena između Stranke za BiH i SDA, nakon podjele fotelja u Elektroprivredi, doživjela svoj vrhunac.

"Otvoreno postavljamo samo nekoliko osnovnih pitanja Vladi FBiH: Znači li to da se u periodu naredna dva mjeseca bez nadzornog odbora neće raspisati nijedan tender neophodan za funkcionisanje kompanije kao i šta će u tom tzv. periodu mirovanja raditi menadžment?", stoji u saopćenju.

Prema ocjeni SDP-a, sve to navodi na smo jednu činjenicu, a to je neozbiljan i neodgovoran odnos Vlade prema BH Telekomu u vrijeme najžešće konkurencije kojim će se na kraju pravdati jeftinija prodaja telekoma uz veće provizije raznim mešetarima.

"Više nije nikakva tajna da nesposobna aktuelna Vlada FBiH čini sve da što prije proda strateška preduzeća u Federaciji BiH kako bi zakrpili rupe u budžetu koje su svojom neozbiljnošću i lažnim obećanjima napravili", ističe SDP.

SDPBiH će zajedno s građanima BiH učiniti sve da ih spriječi u još jednom naumu koji je usmjeren direktno protiv interesa države BiH a isključivo za njihove lične, familijarne i stranačke potrebe, navodi se u saopćenju.