BiH
0

SDPBiH: Dodikovo ponašanje prešlo svaku mjeru

FENA
Ponašanje Milorada Dodika uglavnom potkrijepljeno grubim narušavanjem opće slike o BiH i rušenjem međunarodnog ugleda zemlje tokom posjete Sjedinjenim Državama prevršilo je svaku mjeru, saopćeno je danas iz SDPBiH.

Nakon objave Dodikovog intervjua datog američkom NewsMaxu, na koji su s pravom ukazali pojedini mediji u BiH, kao i bezbroj puta do sada izostala je reakcija državnih organa i institucija i relevantnih političkih partija koji trenutno s Dodikovim SNSD-om čine parlamentarnu većinu.

U Americi su iznesene besprizorne optužbe i fantazije kao što su "da je Bosna i Hercegovina muslimanski entitet koji će se u slučaju uvođenja glasanja prostom većinom pretvoriti u islamsku republiku'', da ''su teroristi angažovani u policiji bosanskih muslimana i da se muslimanska Bosna može pretvoriti u platformu za napade na Evropu i Sjedinjene Države preko bijele Al Qaida'', da ''je Osama bin Laden dobio bosanski diplomatski pasoš BiH'', da ''sve što on želi je da nas SAD ostavi na miru" i niz drugih podvala ne ukazuje samo na stanje njegove svijesti već i na dno na kojem se našla aktuelna vlast.

  • Pošto smo i ovaj put uzaludno čekali da se bilo ko od predstavnika i institucija vladajuće koalicije očita po ozbiljnim Dodikovim prijetnjama i optužbama na račun svoje države BiH, SDP-e neće i ne može a da ne reaguje na ovako iznesene insinuacije. Pozivamo sve državne organe i institucije, političke partije i pojedince da se ograde od iznesenih laži i optužbi i da izraze svoj oštar protest protiv ovakvih i sličnih ponašanja bilo kojeg pojedinca u BiH. Za razliku od Republike Srpske i Federacije BiH, BiH je trajna kategorija i mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da je zaštitimo od napada razularenih političara i pojedinaca, kaže se u saopćenju.