BiH
0

SDPBiH: Cilj sastanka u Mostaru bio je spašavanje fotelja

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Socijaldemokratska partija BiH gleda na jučer potpisanu Deklaraciju o reformi policije kao i na stotine drugih potpisanih, ali ne i realiziranih dokumenata u BiH, izjavio je danas glasnogovornik ove stranke Damir Mašić.

Deklaraciju o preuzimanju obaveze reforme policije su jučer u Mostaru nakon četverosatnog sastanka s visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom potpisali lideri SDA Sulejman Tihić, SBiH-a Haris Silajdžić, SNSD-a Milorad Dodik, PDP-a Mladen Ivanić, HDZBiH Dragan Čović i HDZ 1990 Božo Ljubić.

Mašić kaže da SDPBiH interesiraju kontrektne akcije.

  • Očigledno je da jučerašnji sastanak nije imao za cilj postizanje rješenja ili traženje izlaza iz trenutne situacije, nego spašavanje fotelja određenih ljudi kojima su se one zaljuljale zbog neaktivnosti i praktično nikakvih rezultata, rekao je on.

Upitan zašto niko iz SDPBiH nije prisustvovao sastanku u Mostaru, Mašić je kazao da nije bilo nikakve potrebe da SDPBiH prisustvuje tom skupu.

  • SDPBiH nikada neće prihvatiti da se van institucija države, na raznim sijelima i teferičima razgovara o sudbinskim pitanjima ove zemlje. Oni koji su doveli do ovakve situacije trebaju sami da ponude rješenje, izjavio je glasnogovornik SDPBiH Damir Mašić.