BiH
136

SDP ZDK predstavio kandidate za načelnike općina i nosioce lista

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH u Zeničko-dobojskom kantonu danas je predstavila sedam kandidata za načelnika i nosioce lista koji će ih predstavljati na lokalnim izborima u BiH u oktobru.

Na lokalnim izborima SDP će u 12 općina u ZDK predstaviti ukupno 298 imena koja će se takmičiti za funkciju gradonačelnika/načelnika ili poziciju u gradskom/općinskom vijeću.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Senaid Begić na današnjem predstavljanju kandidata za načelničke funkcije i nosioce lista je kazao da se na njihovim listama nalaze kvalitetni, moralni, pošteni i sposobni ljudi.

"Na našim listama su muškarci i žene svih religijskih pripadnosti i svih nacionalnosti. Na našim listama imamo 44 posto žena i isto toliko mladih", kazao je Begić.

U Zeničko-dobojskom kantonu SDP ulazi sa velikim brojem aktivista i volontera koji će biti angažovani na terenu kroz uloge posmatrača i brojača glasova kako ne bi dozvolili nepravilnosti na biračkim odborima.

"Želimo fer i korektnu utakmicu u kojoj treba pobijediti onaj koji osvoji više glasova", dodao je Begić.

U općini Doboj-jug SDP ima jedinu načelničku funkciju i obavlja je Jasminka Begić koja je i ove godine kandidatkinja za nečelnicu, a uz nju su se u drugim općinama ispred SDP-a kandidovali i Mirsad Ćivić (Zenica), Rifat Delić (Zavidovići), Mirsad Mahmutagić (Maglaj), Adnan Čobo (Kakanj), Ermin Dlakić (Visoko), Suvad Kesić (Žepče). U općini Tešanj SDP će dati podršku kandidatu za nečelnika Amiru Galijaševiću.

"SDP će u onim općinama u kojim nema svom kandidatima svojim kandidatima preporučiti da daju podršku kandidatima DF-a u Olovu, Varešu i Brezi, a očekujemo i da SDP dobije podršku u onim općinama gdje DF nema kandidata za načelnika", zaključio je Begić.