"Idemo naprijed"
72

SDP u Zenici predstavio svoje kandidate za izbore

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine danas je u Gradskoj areni u Zenici na Promotivnoj konvenciji pod sloganom "Idemo naprijed" predstavila svoje kandidate za načelnike općina i općinska vijeća na narednim lokalnim izborima.

Pred više hiljada prisutnih simpatizera i članova, SDP BiH predstavila je 57 kandidata za načelnike općina te 2270 kandidata za Općinsko vijeće u 72 općine Federacije Bosne i Hercegovine, 40 općina u RS-u, te Distrikt Brčko.

Na Lokalnim izborima ispred SDP-a je kandidovano 828 žena, i 829 mladih. Od toga je 1709 Bošnjaka, 219 Hrvata, 216 Srba, 106 ostalih i 20 iz reda manjina.

Prisutnima na konvenciji obratili su se i Albin Muslić, kandidat za načelnika Bihaća, Amra Mehmedbegović- Živanović, kandidatkinja za načelnicu Travnika, Goran Ljubojević, nosilac liste za Skupštinu opštine Prijedor, Igor Kamočaji- nosilac liste za općinsko vijeće Centar Sarajevo, Ivo Kuliš, kandidat za načelnika Kreševa, Jasmin Imamović, kandidat za načelnika Tuzle, Marina Turkić- nositeljica liste za Skupštinu Opštine Doboj, Munib Husejnagić, kandidat za načelnika Zenice,Tatjana Ljujić- Mijatović, nositeljica liste za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, te Vesna Mustafić, nositeljica liste za Skupštinu Opštine Srebrenica.

"Mi zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, od opštine do države i SDP nije niko pojedinačno, već svi mi zajedno. Danas u SDP-u imamo četiri puta više ljudi nego prije deset godina. Nema razlaza u Bosni i Hercegovini, a kamo li mirnog, jer SDP i građani ove zemlje to neće dozvoliti. Nema pregovora o odustajanju od suštinskih stvari, jer u borbi protiv korupcije i kriminala može istrajati samo SDP. Mi idemo naprijed!“- rekao je Lagumdžija na Konvenciji SDP-a u Zenici.

Današnjoj konvenciji prisustvovali su i federalni premijer Nermin Nikšić i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, Zlatko Lagumdžija, koji je u svome izlaganju govorio o aktivnostima stranke SDP, te planovima koji će se realizirati za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, a dao je i svoj osvrt šta je za njega Bosna i Hercegovina.

Veliki broj simpatizera stranke SDP BiH na kraju konvencije imao je priliku da se fotografiše sa predsjednikom stranke SDP BiH, a prisutne u muzičkom dijelu programa zabavljao je Adnan Jakupović.