BiH
0

SDP protiv odlaska parlamentaraca i ministara na kolektivni odmor

NINA
U Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH su ogorčeni što su vladajuća parlamentarna većina i Vijeće ministara BiH na kolektivnom odmoru bez obzira na mnogobrojne neriješene probleme koji postoje u zemlji, javlja dopisnik NINA-e.

Glasnogovornik SDP-a BiH Damir Mašić istaknuo je na današnjoj konferenciji te stranke u Sarajevu da posebno zabrinjava činjenica što je Seada Palavrić ispred SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH inzistirala da se zasjedanje Zastupničkog doma ne održava prije septembra, što je i prihvaćeno, umjesto prijedloga predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije da se parlamentarci odreknu godišnjih odmora dok se ne riješe svi problemi.

Mašić napominje da u septembru istječe rok koji je dala Evropska komisija za usvajanje paketa reformskih zakona koji se prije svega odnose na budući ustroj policije u zemlji i njezinu strukturu, što ujedno predstavlja i preduvjet za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji.

“Vladajuća parlamentarna većina i ministri su otišli na godišnje odmore nakon što su građanima zemlje onemogućili da dobiju putovnice i registarske tablice kako bi i oni otišli na odmore”, kazao je Mašić dodajući da se ministar civilnih poslova BiH Safet Halilović, koji je najodgovorniji za tu situaciju, ne osjeća odgovornim što je građanima ograničio kretanje.

U SDP-u ističu da je vlast neodgovorna i da se nije na pravi način postavila prema velikim problemima s kojima se suočavaju građani ove zemlje.

“Državni premijer Adnan Terzić ne zna koliko članova broji njegovo Vijeće ministara. Javnost ne može upratiti tko je dao ostavku, tko je povukao ostavku, tko je smijenjen, tko se vratio itd.”, ocijenili su u toj stranci.