BiH
0

SDP protiv gradnje centra za ovisnice u Par Selu

FENA
Tuzlanski Općinski odbor SDP-a oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ponovno ističe da se oštro protivi upornom nastojanju Sakiba Đokića, direktora Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) u Smolućoj da se nastavi gradnja i otvaranje centra za ovisnike u Mjesnoj zajednici Par Selo.

"To činimo zbog toga što to ne žele građani. Smatramo da se u demokratskom društvu mora poštovati volja građana. Isto tako smatramo da se trebaju poštovati zaključci Općinskog vijeća Tuzla u vezi s ovim slučajem.

Općinski odbor SDP-a preporučuje Đokiću da ne prijeti građanima nasilnim ulaskom u objekat i nastavkom radova, već da sjedne s njima i pokuša problem riješiti na obostrano zadovoljstvo.

Iz SDP također napominju da je 500 građana Par Sela potpisalo peticiju protiv spomenutog centra i da se njhova volja mora poštovati.

SDP će podržavati građane Par Sela sve dok se taj problem ne riješi na obostrano zadovoljstvo, a ako do sporazuma ne dođe, treba naći novu lokacju za izgradnju centra, navodi se u SDP-ovu priopćenju.