BiH
0

SDP predstavio svoje kandidate u Kalesiji

Klix.ba
Sinoć je održan promotivni skup u Memićima kojim je ozvaničeno otvaranje predizborne kampanje za Općinske izbore 2012. godine u OO SDP Kalesija.

Ispred više stotina građana i članova SDP-a, u prigodnom ambijentu Doma kulture, predstavljeni su SDP-ovi kandidati za Općinsko vijeće Kalesija.

Prisutnima se obratio kandidat za načelnika Općine Kalesija, Dževad Hadžić, navodeći da ima dobre vijesti za Kalesiju i da je jedan od ključnih zadataka za njega ukoliko bude izabran za načelnika uhvatiti se u koštac sa rješavanjem problema nezaposlenosti u Kalesiji. Voda za piće pred svakom kućom, fond za mlade, stipendiranje studenata, pomoć i oživljavanje poljoprivrede, vraćanje ugleda Kalesiji, neka su od obećanja i planova koja je Hadžić uputio građanima kako bi Kalesija krenula naprijed ukoliko on bude izabran za novog načelnika.

Ispred kandidata sa liste, prisutnima su se obratili Amra Alidžanović, Hilmo Đedović, Fatima Beganović i Rifa Mehmedović, kao i nosilac liste kandidata za Općinsko vijeće Kalesija dr. Muhamed Osmanović.

Osmanović je istakao da su ovi izbori ključni, te da je "aktuelni općinski načelnik Rasim Omerović još pred Lokalne izbore 2004. godine obećao da će uništiti SDP u Kalesiji, a SDP nikada nije bio jači nego što je sada", saopćeno je iz SDP-a.

SDP-ovu listu kandidata za Općinsko vijeće kao i kandidata za načelnika Dževada Hadžića podržali su i predsjednik SDP BiH dr Zlatko Lagumdžija, potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Jasmin Imamović, član predsjedništva SDP BiH, Mirza Kušljugić, te član predsjedništva OO SDP Tuzla, Aziz Čačković.

"Ovo nisu izbori samo za načelnika ili vijeća, nego izbori u kojima je pitanje ostanka i opstanka države Bosne i Hercegovine. SDP je snaga s kojom ova zemlja ide naprijed!", istakao je Lagumdžija prilikom svog obraćanja na sinoćnjem skupu.