BiH
0

SDP: Odluka RAK-a štetna za državu i građane BiH

FENA
Najnoviju odluku Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) o plaćanju nacionalnog roaminga ili dodatne cijene na razgovore s korisnicima telefona drugih telekom operatera u BiH, tuzlanski Općinski odbor SDP-a smatra nedovoljno promišljenom i vrlo štetnom za državu i građane BiH.

"Ne možemo vjerovati da se i RAK uključio u definitivnu podjelu BiH na tri nacionalna područja, međutim, odluka koju je donio iako ne utječe izravno, ona znatno doprinosi ustrojstvu države BiH po nacionalističkim konceptima.

Osim toga, korištenje GSM usluga u roamingu znatno će poskupjeti usluge svih operatera i učiniti još jedan udar na standard građana, uz već zahuktalo divljanje cijena drugih roba i usluga.

Iz navedenog je očito da spomenuta odluka nije donesena na osnovi detaljne analize svih njezinih štetnih posljedica. Sigurni smo da ona neće doprinijeti razvoju GSM mreže u kvantitativnome i kvalitativnom pogledu i da je ta odluka samo u interesu operatera, a ne građana", tvrdi se u SDP-ovu saopćenju.

Općinski odbor SDP-a poziva RAK da još jednom preispita tu odluku, da detaljno analizira sve njezine štetne posljedice i da je stavi izvan snage, stoji na kraju priopćenja.