BiH
0

SDP: Nema prodaje Telecoma u bescjenje

Sarajevo-x.com
"SDP neće dozvoliti interesnim skupinama i političkim klanovima, bliskim vladajućoj koaliciji, da zamažu oči javnosti, i u interesu vlastitog bogaćenja, rasprodaju strateške resurse i bogatstva naše zemlje. To se naročito odnosi na pokušaje ishitrene i netransparentne prodaje BH Telecoma, kao ključnog razvojnog resursa naše zemlje," stoji u saopštenju iz ove stranke.

"Očito je da se čeka povoljan trenutak kada će pažnja javnosti biti usmjerena na druge teme, kako bi ovakva pljačka prošla neopaženo. Upravo se na taj način Karadžićevo hapšenje pokušava iskoristiti za što skoriju i što jeftiniju prodaju Telecoma.

Zbog toga plaćenici vladajućih krugova u javnost lažno plasiraju informacije da cijena Telecoma opada na svjetskom tržištu i da je potrebna hitna prodaja Telecoma. Zlonamjero se u isti koš stavljaju Tihić i Silajdžić koji što skorije hoće da prodaju Telecom, sa Lagumdžijom koji ispred opozicije predstavlja jedinu i posljednju prepreku ovoj pljački.

Istina je da se pojedinci iz SDA i SBiH već godinama bore oko toga ko će opljačkati telekomunikacijski i elektroenergetski sektor tako što će ga prodati za što nižu cijenu uz što više provizije za vlastite džepove. Stoga posljednja neutemeljena izjava jednog od plaćenika da cijena Telecoma opada 40 do 50 miliona mjesečno jedino ima za cilj da se što jeftinije proda Telecom uz što veću proviziju.

Zbog takve politike pljačke SDP je oduvijek imao jasan stav prema procesu privatizacije Telecoma, i jedan primjer toga je sprječavanje izdavanja treće GSM licence za vrijeme vladavine alijanse. Kako tada, tako i sada SDP nedozvoljava da se ono što treba da služi narodu proda da bi se obogatila šačica kriminalaca."