BiH
0

SDP: Ne postoji strategija infrastrukturne revitalizacije Mostara

FENA
Gradski odbor SDP-a Mostar oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu upozorava da ne postoji strategija infrastrukturne revitalizacije grada Mostara kao urbanog i turističkog središta Hercegovine.

"Problemi oko hotela Ruže, sjeverni ulaz u grad (od rejona Sutine ka Hekomu) je zona sumraka, malo veće kiše paraliziraju Stari i ostali dio grada, u Blagaju se septičke jame direktno usmjeravaju u vodovod, dok je na Bulevaru pitanje vremena kad će vozači početi dobivati potres mozga od neravne ceste", navodi se u priopćenju.

SDP tvrdi da se proračunski novac ne troši na način koji bi osigurao kreiranje lokalne infrastrukture kao podrške stvaranju što boljeg životnog i poslovnog ambijenta, te poziva mjerodavne gradske službe da kod definiranja prioriteta u infrastrukturnim projektima vode računa kolika je njihova stvarna korisnost u okviru određene zajednice

"U posljednje smo vrijeme evidentno svjedoci da kod odlučivanja nije prisutan kriterij 'snage argumenta', nego 'argument snage'. Nedovoljno je novca u budžetu za sve probleme lokalne zajednice, te je iz stoga i odgovornost njegovog trošenja veća", stoji u priopćenju.