BiH
0

SDP: Najoštrija osuda Dodikovih prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDP) najoštrije osuđuje vandalske i siledžijske prijetnje koje je uredniku FTV-a Bakiru Hadžiomeroviću uputio predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik.

U saopćenju iz SDP-a se kaže da je suvišno komentirati Dodikov poraz i bijedu koji, u nedostatku argumenata i odgovora na opravdane optužbe za neviđeni kriminal koji se u RS-u odvija upravo pod njegovom palicom, vrši atak na nezavisne i nepristrasne medije.

  • Ovaj događaj je logična posljedica ponašanja vlasti koje su ostale nijeme na fizičke obračune i prijetnje "metkom u čelo" upućene novinarima istog javnog servisa. Također, to potvrđuje tezu da je aktuelna vlast u jako dobroj sprezi s raznoraznim lobijima, kriminogenim grupama i siledžijama koji su u potpunosti izgubili kompas u želji da što prije ostvare svoje pljačkaške ciljeve plašeći se da ih pritom slučajno ne omete opozicija, nezavisni mediji i cjelokupna javnost, navodi se u saopćenju.

U SDP-u smatraju da se mora dići glas javnosti da se zaštite nezavisni mediji i svi oni koji ne žele zatvoriti oči pred bezočnim kriminalom, jer jučerašnja prijetnja upućena uredniku FTV-a pokazuje koliko su Dodik i njegova klika spremni daleko ići kada je u pitanju zadovoljenje njihovih ličnih i privatnih interesa koji se uglavnom ostvaruju kroz bjesomučnu pljačku državne imovine.

SDP traži hitnu i oštru intervenciju svih nadležnih institucija BiH i međunarodne zajednice.

  • Milorad Dodik mora odgovarati za ovakvo kabadahijsko ponašanje, poručuju iz SDP-a.