Političko prepucavanje
35

SDP najavljuje tužbu protiv Tihića

SRNA
Sulejman Tihić
Sulejman Tihić
SDP BiH najavio je da će podnijeti tužbu protiv lidera SDA Sulejmana Tihića zbog "pokušaja širenja bezočnih laži", ukoliko nastavi sa podmetanjima.

"Tihić ponovo, podlo i zlonamjerno predsjedniku SDP-a (Zlatku Lagumdžiji) pokušava da podmetne Nasera Keljmendija, koji nikada ništa u životu nije imao s tim čovjekom. U isto vrijeme u stranačkom rukovodstvu SDA sektor bezbjednosti i dalje suvereno vode ugledni članovi SDA, veterani crne liste SAD", saopšteno je iz SDP-a.

SDP navodi da Tihić više ne može da sakrije očaj zbog činjenice da on i njegovi ljudi iz SDA nakon 22 godine neće više biti u vlasti.

"Koliko je to daleko otišlo najbolje dokazuje tvrdnja da su se svi urotili protiv njega i SDA - od Lagumdžije, Čovića, Dodika, Radončića, ambasadora zapadnih zemalja, Brisela, Vašingtona, do Moskve", ističe se u saopštenju.

Tihić, kažu iz SDP-a, pokušava od sebe da napravi žrtvu sveopšte zavjere, te najavljuje da će radi "odbrane BiH putovati na sastanak lidera u Brisel".

"Dužni smo podsjetiti Tihića da SDP dio predizbornih obećanja nije ispunio zbog očiglednih opstrukcija SDA i upravo zbog tih opstrukcija, čija je kulminacija bila odbijanje budžeta, SDP više nije bio spreman gubiti vrijeme, te smo odlučni u funkcionisanju nove parlamentarne većine", poručuju iz SDP-a.