BiH
9

SDP na skupovima u Zenici i Ilijašu: Jedini govorimo i radimo ono što narod misli

Klix.ba
Zenica i Visoko su bili domaćini sinoćnjih predizbornih skupova Socijaldemokratske partije u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje su okupljenim građanima i simpatizerima predstavljeni kandidati za predstojeće Opšte izbore za sve nivoe vlasti.

"Dobro posjećeni skupovi u ovim gradovima su dokaz da je SDP za vrijeme svog mandata u ovom kantonu radio ispravno, što dokazuju i konkretna djela sa terena. Čak i za vrijeme majskih poplava, jedino su se kadrovi partije u izvršnoj vlasti uhvatili u koštac sa problemima i to direktno na poplavljenim područjima, dok su ostali držali pridike iz svojih suhih i toplih kancelarija u Sarajevu", navode iz ove stranke.

"Samo privredni razvoj može donijeti napredak ovoj zemlji, a napredak privrede za vrijeme našeg mandata je jako vidljiv, upravo kroz zakone koje je ova kantonalna vlada donijela. Uspjeli smo otpisane kompanije vratiti iz mrtvih, poput KTK Visoko. Odgovorno tvrdim, ova vlada je najuspješnija do sada, ali to nismo mogli postati sami, nego moramo zahvaliti i na podršci sa federalnog nivoa kroz rad Vlade FBiH“, rekao je Munib Husejnagić, premijer Zeničko-dobojskog kantona i nosilac liste za Skupštinu ZDK.

Jasmina Zubić, nositeljica liste za Federalni parlament iz izborne jedinice 406, navela je kako je lista za ovaj parlament spoj ljudi sa iskustvom i znanjem, koji će sigurno nastaviti uspješan rad u ovoj instituciji.

"Pokazali smo da znamo raditi i da možemo pokrenuti stvari prema naprijed. Naši zastupnici u Federalnom parlamentu, uprkos svim opstrukcijama naših političkih oponenata, uspjeli su na svojim plećima iznijeti mnoge odluke bitne za FBiH. Zato sam sigurna da ćemo dobiti povjerenje građana i nastaviti u istom ritmu", dodala je Zubić.

Premijer Vlade FBiH i generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić je rekao kako je evidentno da je stvoren front onih kojima SDP smeta i koji ga žele maknuti iz vlasti.

"Ipak, ne mogu nam ništa, jer iza nas stoje konkretna djela, kojih se ne stidimo i koja ostavljamo građanima ove zemlje. Ne smiju se usuditi da uporede tri godine mandata ove vlade i njihovih 15 godina vladavine, jer će u tom srazu sigurno izgubiti. Zar nije konkretno djelo što se sada od Konjica do Visokog putuje 45 minuta, modernom autocestom?", naveo je Nikšić, navodi se u saopćenju za javnost.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović je pozvao građane da, u što većem broju, izađu na izbore, jer je u sljedećih pet dana pred građanima ove zemlje historijska odluka.

"Odlučujete o tome da li će ova zemlja nastaviti ići naprijed ili ćemo se vratiti desetak godina unazad, u vrijeme kada su lični interesi uvijek bili ispred interesa države. Svi zajedno na ovim izborima odlučujemo o budućnosti ove zemlje, zato podržite SDP, koji je garant napretka i opstojnosti BiH", dodao je Hadžiomerović.

Predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija rekao je kako je SDP jedina partija u BiH koja govori i radi onako kako narod misli.

"To je ono što nas razlikuje od ostalih i zato im je krivo što ne mogu biti kao mi. Za razliku od njih, koji traže da im stranci govore kako da vode politiku u BiH, mi od naših stranih prijatelja ne tražimo da nam drže pridike i da nas uče kako se vodi država. Iskorištavaju one koji im drže pridike i za dobijanje glasova, pa sada dijele pakete sa hranom u kojima dijele svoj stranački materijal. Uzmite slobodno te pakete, jer su oni vaši, jer su ih vama poslali. Ali, nemojte glasati za one koji vam dijele pakete, jer su pakete uzeli od vas, isto kao što će vam sutra uzeti glas i raditi protiv vašeg interesa“, zaključio je dr. Lagumdžija, saopćeno je iz Ureda za informisanje SDP BiH.