Izborna kampanja 2010.
0

FOTO / SDP na izbore sa sloganom "Država za čovjeka"

Piše: A. K.
Na konferenciji za medije, održanoj danas u sjedištu stranke u Sarajevu, Socijal-demokratska partija (SDP) predstavila je slogan za predstojeću izbornu kampanju pod nazivom "Država za čovjeka", finansijski plan kampanje i novi web-portal.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija, rekao je da slogan kampanje za predstojeće izbore 3. oktobra sačinjen od pet stavki, a to su: ekonomija, pravda, socijalna politika, zdravstvo i obrazovanje.

"Tih pet stvari čine državu, a ne zastava i himna sa ili bez teksta. To je pet stvari koje čine državu za čovjeka, što je slogan za ovu predizbornu kampanju", rekao je Lagumdžija.

Finansijski plan kampanje predstavio je Marin Ivanišević, koji je rekao da ukupna sredstava za narednu kampanju iznose 1.343.750 KM.

"Od članarina je prikupljeno 412 hiljada KM, a od ušteda u prethodnim godinama prikupljeno je 370.000 KM. Preostali dio novca skupljen je prilozima fizičkih lica, koji su donirali 178 hiljada i pravnih lica, koji su uplatili 268 hiljada KM", rekao je Ivanišević.

On je rekao da će 662 hiljade maraka biti utrošeno na zakup prostora u elektronskim i štampanim medijima, na web-portalima i bilbordima.

"Imena svih donatora, koji su do 31. jula uplatili sredstava, mogu se pronaći na novom web-portalu SDP-a", rekao je Ivanišević.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Lagumdžija je istakao da je ovo doprinos većoj transparentnosti kampanje i ujedno je pozvao i ostale partije da urade istu stvar.

Sekretar za informiranje SDP-a, Damir Mašić, predstavio je danas novi portal partije, koji je zasnovan na novim tehnologijama, a služit će za komunikaciju sa javnošću i medijima.

"Portal je zasnovan na novim tehnologijama, sadržavat će foto i videomaterijal i uvezan je sa društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera", rekao je Mašić.

Nova web-stranica omogućit će korisnicima kontakt sa ljudima iz SDP-a. Sadržaji na stranici će se moći komentarisati, korisnici će moći pretraživati kandidate po izbornim jedinicama i kandidatskim listama.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com