Komšić u Ilijašu
0

FOTO / "SDP hoće državu za sve ljude naše zemlje"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Ilijašu. Pred oko hiljadu okupljenih predstavljeni su kandidati za entitetski i državni parlament. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić.

Komšić je građane pozvao da se pridruže SDP-u u borbi za izgradnju države jednake za sve, borbi protiv podjela i za socijalnu jednakost.

"Malo je gradova koji su kao Ilijaš podijelili sudbinu naše domovine Bosne i Hercegovine u proteklih dvadeset godina. Sada je vrijeme da krenemo naprijed, prevaziđemo podjele, da izgradimo Ilijaš jednak za sve, bez obzira da li su ovdje živjeli prije rata ili su od nevolje došli poslije rata. Da, drugim riječima, izgradimo Ilijaš onakav kakav će biti, kao i državu koju želimo izgraditi – za sve njene ljude", rekao je Komšić.
Hadžić je u svom govoru rekao da je glas za SDP glas za državu koju će svaki čovjek smatrati svojom.

"Mi smo partija koja ujedinjuje ovu zemlju, jer samo ujedinjeni možemo krenuti u borbu protiv nezaposlenosti, siromaštva i nepravde. Svi znamo da podjele, bez obzira o kakvim je podjelama riječ, vode samo u još dublju bijedu, više nezaposlenosti i siromaštva", naglasio je on, navodi se u saopćenju za javnost Ureda za informisanje SDP-a.