Košarkaš u politici
0

SDP dobio pojačanje, Sejo Bukva novi član stranke

Sarajevo-x.com
U prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Centar, u prisustvu predsjednika Igora Kamočajia, sekretara Muamera Bešlije, te potpredsjednika Tihomira Cenčića, upriličeno je danas učlanjenje proslavljenog bh. sportiste i košarkaša, Seje Bukve, u ovu stranku.

Kamočaji je pozdravio ovaj čin Bukve, koji je u okviru aktivnosti "Otvorena srca – otvorena vrata SDP-a" prihvatio programska opredjeljenja ove stranke kao "jedinu stvarnu alternativu koja građanima može ponuditi kvalitetne promjene i ovu zemlju izvesti iz trenutne krize".

Bukva je tom prilikom istakao svoje zadovoljstvo, posebno činjenicom da je u SDP-u pronašao mnogo svojih kolega, sebi sličnih i dragih ljudi, posebno onih koji se zalažu za jedinstvo i toleranciju na području cijele BiH i opredjeljeni su antifašisti, navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.

Bukva je u svojoj bogatoj karijeri igrao za mnoge timove, ali uvijek posebno izdvaja svoj angažman u KK Bosni, gdje je igrao u periodu od 1987. do 1992, poslije čega je nastupao u Hrvatskoj, Turskoj i Mađarskoj, a nakon plodne karijere vratio se u Sarajevo te pokrenuo školu košarke pod nazivom "Koš". Bio je standardni reprezentativac naše zemlje. Trenutno u KK Bosna obavlja funkciju tim menadžera, gdje svoje bogato iskustvo prenosi na klub i svoje mlađe kolege.