BiH
0

SDP BiH uvjeren u pobjedu

FENA
Foto: Nino Maričić
Foto: Nino Maričić
Pobjeda SDP-a BiH je očekivana i izvjesna i uvjeren sam da ćemo imati veću podršku građana nego što smo ikada imali, kazao je danas na konferenciji za novinare koju je uoči završnog predizbornog skupa organizirao SDP BiH, član aktualnog Predsjedništva BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred SDP-a BiH Željko Komšić.

Istakao je da je SDPBiH vodio pozitivnu kampanju čiji su temelj bili pravda i sloboda.

"SDP BiH želi i može ujediniti ovu zemlju i riješiti podjelu koja je u glavama. Došlo je vrijeme da stvari krenu nabolje", rekao je Komšić.

Prisutnim se obratio i predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović koji je, pojasnio je, u BiH došao da podrži sestrinsku i partnersku stranku SDP BiH.

"Podržavam svoje drugove jer znam da se oni zalažu za pravu stvar, socijaldemokratske vrijednosti. Želim da BiH bude uspješna", rekao je Milanović.

Podršku SDP-u BiH dao je i predsjednik Socijaldemokratske unije Makedonije Branko Crvenkovski koji je naglasio da vrlo dobro poznaje političare u BiH i da mu je, kao rođenom Sarajliji, izuzetno stalo da se popravi stanje u BiH.

"Vidim i znam da stvari u BiH nisu dobre i to se mora promijeniti. Najbolja opcija je da Željko Komšić bude član Predsjedništva BiH, a Zlatko Lagumdžija premijer", dodao je Crvenkovski.

Lagumdžija je zahvalio Milanoviću i Crvenkovskom na podršci i dolasku u BiH te podsjetio da će za dva dana građani BiH imati šansu za novi početak.

"Naš protivnik nisu pet vladajućih stranaka već razrušena ekonomija, nepravda, smrvljen socijalni sistem i obrazovni sistem koji proizvodi vojnike za neke buduće ratove. Da bi ovo pobijedili, moramo pobijediti vladajuću petorku", rekao je Lagumdžija.

Građanima je poručio da moraju znati da kada glasaju za jednu od ovih pet stranaka, željeli to ili ne, "u miraz dobiju i ostale četiri".

Na završnom predizbornom skupu SDP-a BiH koji će biti održan 1. oktobra u 20 sati na platou ispred Narodnog pozorišta, prisutnim će se, pored Komšića, Crvenkovskog, Milanovića i Lagumdžije, obratiti i predsjednik SDP-a Crne Gore Ranko Krivokapić.