BiH
17

SDP BiH u Srebreniku: Rukovodstvo stranke podržalo Mirzu Kešetovića

Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH sinoć je u Srebreniku nastavila sa predizbornim aktivnostima u Tuzlanskom kantonu, a osim predstavljanja kandidata za predstojeće oktobarske Opšte izbore, skup u Srebreniku poslužio je kao i završni predizborni skup za sutrašnje vanredne lokalne izbore u ovoj opštini, saopšteno je iz SDP BiH. 

Srebrenik je jedna od bh. opština u kojoj je je Sanel Buljubašić, kandidat SDP BiH na prošlim lokalnim izborima, postao novi načelnik, ali koji je, nažalost, svoj uspješni dvogodišnji mandat morao prekinuti zbog zdravstvenih problema.

Ovogodišnji kandidat SDP BiH za načelnika Opštine Srebrenik je Mirza Kešetović, uspješni lokalni poduzetnik i privrednik.

"Velika mi je čast što sam kandidiran za ovu poziciju, ali mi je i veliki izazov pokušati nastaviti uspješan mandat, koji je moj prethodnik i partijski kolega Sanel Buljbašić, provodio protekle dvije godine. Zahvaljujem i rukovodstvu partije, koje mi večeras pruža podršku. Moramo nastaviti tamo gdje je Sanel stao, jer je to jedini način da Srebrenik nastavi dalje, putem razvoja i prosperiteta u interesu svih stanovnika našeg grada“, rekao je Kešetović.

Podršku kandidatu SDP BiH iskazalo je čitavo partijsko rukovodstvo, od predsjednika Kantonalog odbora SDP BiH Tuzlanskog kantona Envera Bijedića, nosioca liste za državni Parlament Denisa Bećirovića, generalnog sekretara SDP BiH Nermina Nikšića, predsjedničkog kandidata SDP BiH Bakira Hadžiomerovića i Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP BiH.

"Lokalne sredine u kojima vlada SDP BiH su odraz uspješne politike koju partija vodi na svim nivoima vlasti u kojima ima svoje predstavnike. Lokalna zajednica je oduvijek bila rasadnik talentiranih ljudi, koji su znali dokazati da se mogu uspješno nositi sa svim problemima. Jedan od takvih bio je i naš Sanel Buljubašić, mladi kadar ove partije, koji je za dvije godine uspio napraviti mnogo dobrih stvari za ovu opštinu. Stoga se nadam i da će Mirza Kešetović nastaviti njegovim stopama, kako bi, ujedinjen sa građanima Srebrenika radio na projektima koji će doprinijeti nastavku boljeg života za građane ove opštine", zaključio je Lagumdžija, stoji u saopćenju stranke.