BiH
0

SDP BiH spreman za formiranje vlasti u BiH

FENA
Na danas održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH obavljene su pripreme za sjednicu Glavnog odbora SDP-a koja će biti održana u srijedu, 12. januara, u Zenici.

Na sjednici Predsjedništva je razgovarano i o aktuelnim političkim prilikama u zemlji te o procesu uspostave vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Pozvani su svi politički subjekti u našoj zemlji da učine sve da se što prije završi proces konstituiranja kantonalnih skupština i izbor delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, što je preduslov za formiranje vlasti u Federaciji i BiH, saopćeno je iz SDP-a.

U saopćenju se navodi da predstavnici SDP-a nisu do sada učestvovali i razgovarali o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija i fotelja.

"Platforma koju su potpisali SDP, SDA, Narodna stranka Radom za boljitak i HSP je otvorena i za druge političke subjekte i mi smo spremni na produktivnu diskusiju o njenom sadržaju. S druge strane, svaka stranka ili politički blok koji ponude neki programski dokument, stranke potpisnice platforme su spremne izjasniti se i razgovarati o tom dokumentu kao osnovi za pokretanje zemlje na ubrzanom euro-atlanskom putu", saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.