BiH
5

SDP BiH pozvao sve zvaničnike da se odmah vrate na posao

FENA
GO SDP BiH
GO SDP BiH
Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) pozvao je danas sa sjednice Glavnog odbora SDP-a u Tuzli sve izabrane i imenovane zvaničnike BiH da se odmah vrate na svoja radna mjesta, a Lidija Korać je jednoglasno izabrana za potpredsjednicu ove stranke.

Na sjednici je također usvojena Informacija o ustavnim promjenama u Federaciji BiH te je data puna podrška inicijativi Ambasade SAD-a za reformu FBiH i procesu koji će uslijediti ka dostizanju tog cilja.

Usvojeni su i Elementi strategije SDP-a za Opšte izbore u BiH kao i dokument Reforma lokalne samouprave u procesu integracija BiH u EU.

Glavni odbor jednoglasno je proširen za šest članova: Goran Ljubojević, Enver Bijedić, Ivan Boban, Katarina Rajčević, Zoran Mikulić i Alen Škaro.

Predsjedništvo SDP-a je prošireno za dva člana, a to su Marin Ivanišević i Zoran Mikulić.

Iz reda svojih članova Glavni odbor SDP BiH je jednoglasno izabrao za potpredsjednicu SDP-a Lidiju Korać.

Usvojeni su Izvještaji o radu Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH, Kluba poslanika u Parlamentu Federacije BiH, Kluba poslanika SDP-a u Narodnoj skupštini i Vijeću naroda RS-a.

Glavni odbor je usvojio Odluku o osnivanju i određivanju područja regionalnih organizacija SDP-a, i to RO SDPBiH Prijedor, Gradiška, Banja Luka, Modriča, Doboj, Brčko, Zvornik, Rogatica i Trebinje.

Istovremeno su pokrenute aktivnosti na uspostavljanju novih organizacija u RS-u.

SDPBiH je pozvao sve izabrane i imenovane zvaničnike i dužnosnike koji od 6. juna ne dolaze na posao da se odmah vrate na svoja, za bh. prilike i više nego dobro plaćena, radna mjesta u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Centara za informisanje SDP BiH.

SDP