Zlatko Lagumdžija u Gradiški
0

"SDP BiH nudi novi početak"

SRNA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je danas u Gradiški da je SDP BiH politička partija koja okuplja sve ljude koji građanima BiH nude novi početak, kako bi se smanjila nezaposlenost i zaustavila nepravda koja vlada u zemlji.

"Želimo da ujedinjujemo i ljude i zemlju i želimo da se zaustavi politika podjela među ljudima, da zemlja krene u drugom smjeru", rekao je Lagumdžija na tribini SDP-a BiH u Gradiški i dodao da država mora da garantuje jednaka prava svakom čovjeku.

Kandidat SDP-a BiH za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske (RS) Enes Suljkanović rekao je da će se zalagati za bolji status povratnika u oba entiteta.

Nosilac liste SDP-a BiH za parlament BiH iz Izborne jedinice jedan Azra Pašalić obećala je da će se zalagati za život dostojan čovjeka, socijalnu pravdu i zakone po mjeri svakog čovjeka, bez obzira na etničku pripadnost, vjeru i pol.

Na predizbornoj tribini SDP-a BiH u Gradiški predstavljeni su kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice jedan, kao i parlament BiH.