BiH
1

SDP BiH: Kasumović ponovo iznio notorne neistine i laži

FENA
Povodom posljednjeg javnog nastupa zamjenika državnog ministra za finansije i trezor Fuada Kasumovića, iz SDP-a BiH je saopćeno da je 'notorna laž da postoji bilo kakva zavjera protiv države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, posebno ona u koju bi bila uključena ova stranka'.

Također, odbačena je svaka vrsta insinuacija da postoji dogovor SDP-a s liderom bilo koje političke partije.

Za razliku od Kasumovića i SDA, koji su glasali za sva dosadašnja povećanja plata i primanja poslanika i ministara na svim nivoima, SDP je uvijek bio protiv istih te je i sada spreman za linearna smanjenja i harmonizaciju plata i uštede na svim nivoima posebno kada su u pitanju navedene kategorije, ističu u ovoj stranci.

"Notorna je neistina da je budžet u proteklim godinama usvajan na vrijeme i to je svima jasno osim gospodinu Kasumoviću, koji se iz dana u dan neuspjelo pokušava nametnuti kao faktor pa čak i pisati bezobrazna i primitivna saopćenja poput onog koje je objavljeno danas", smatraju u SDP-u.

Posebno je potcrtano da ukoliko postoji toliko principijelno neslaganje SDA s ostatkom parlamentare većine uvijek mogu istu napustiti i bar jednom u proteklih 20 godina djelovati iz opozicije.

"SDP će za razliku od drugih i dalje raditi na jačanju države i državnih institucija, te na privrednom i ekonomskom oporavku zemlje koja se danas nalazi u stanju u koju su je između ostalih doveli SDA i njihovi kadrovi poput Fuada Kasumovića", saopćio je Centar za informisanje SDP-a BiH.