BiH
0

SDP BiH: Još jednom potvrđeno u kolikoj se krizi nalazi BiH

FENA
Socijaldemokratska partija BiH smatra da sinoćnjom izjavom u emisiji ''60 minuta'' bivšeg premijera Adnana Terzića kako će reformski procesi u BiH postati tema razgovora i dogovora tek nakon što se pojeftino rasproda državna imovina, još jednom je potvrđeno u kolikoj se krizi i opštoj besperspektivnosti cijela zemlja nalazi.

"Iako je Terzić zamjenik predsjednika vladajuće SDA, moramo mu odati priznanje što je imao hrabrosti iskreno i otvoreno progovoriti o svemu onome što nam se sprema u kuhinji koalicionih partnera iz oba entiteta, a što će po svemu sudeći dobiti epilog bezobzirne pljačke", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Dodaje se da je to, nažalost, slika koja je u BiH, zahvaljujući istim akterima, postala naša svakodnevnica.

SDP-e BiH smatra da se godinu dana od općih izbora Bosna i Hercegovina bez sumnje nalazi u najdubljoj političkoj krizi od Daytona do sada kreiranoj direktno od strane onih koji su nam samo prije 12 mjeseci nudili 100 posto BiH i opšti napredak RS-a.

"Danas imamo sa jedne strane samo 100 posto lične i privatne interese i sa druge napredak samo u imovinskom kartonu vožda iz Laktaša i njegovih pulena. Pozivamo aktuelne vlasti da prestanu raditi isključivo u svom interesu i da konačno počnu raditi u interesu države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Ovim je jasno raskrinkana podvala vladajućih stranaka koje pod zavjesom nacionalističkih bombi prikrivaju posljednju veliku pljačku nacionalnog bogatstva", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.