Uoči GO SNSD-a
0

SDP BiH i Zlatko Lagumdžija nisu Dodikov cilj

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će ova stranka ponovo predložiti Igora Radojičića za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS), a Nadu Tešanović za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.

Prije početka sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je Radojičić u protekle četiri godine odlično radio svoj posao i doprinio jačanju digniteta parlamenta.

Lider SNSD-a je naglasio da je postignut dogovor da jedno od potpredsjedničkih mjesta pripadne kandidatu iz reda opozicije, odnosno Srpskoj demokratskoj stranci, s tim da postoji i obaveza da i Bošnjaci imaju svog potpredsjednika.

"Vidjećemo kako će to tehnički biti izvodljivo, jer sadašnji Ustav govori o dva potpredsjednika i to treba da bude promijenjeno. Mislim da niko neće imati ništa protiv da to i uradimo", rekao je Dodik.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Dodik je rekao da SDP BiH i njegov predsjednik Zlatko Lagumdžija nisu njegov cilj, ali da će razgovora biti.