BiH
0

SDP BiH će uvijek biti brana podjeli BiH i nacionalizmu, pa tako i Dodikovom

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH još jednom želi iskazati razočaranje ponašanjem međunarodne zajednice kada je u pitanju potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa Evropskom unijom, saopćeno je danas iz te stranke. U saopćenju se navodi da nakon svega što je ova zemlja prošla u proteklom periodu, najmanje što joj treba je da po ko zna koji put bude taoc Srbije, čiji ishod rezultata izbora međunarodni predstavnici očekuju. Ne treba napominjati da se radi o zemlji koja 13 godina nakon rata nije ispunila svoje međunarodne obaveze i isporučila haške bjegunce koje Koštuničina Vlada i dan danas tetoši i krije.

U SDP-u ističu da ovakva politika najviše ide u korist nacionalističkim i retrogradnim snagama u BiH čiji je Dodik autentični predstavnik.

Sve ono što posljednih dana pokušava da uradi sa BHRT-om ukazuje na gubitak bilo kakve veze sa realnošću.

"Lično on u najvećoj mjeri doprinosi stvaranju potpunog medijskog i svakog drugog mraka u RS-u što danas želi proširiti i na nivo države. Dodika najviše boli objektivni novinarski pristup prema očiglednoj i bezobzirnoj pljački građana RS-a i kriminalnim radnjama koje se provode pod njegovim direktnim pokroviteljstvom", navodi se u saopćenju.

SDP BiH se ponosi što je remetilački faktor Dodiku i njegovim partnerima u svojim naumima o razgradnji države BiH.

"Naš bosanskohercegovački patriotizam uvijek će biti brana podjeli BiH i nacionalizmu, pa tako i Dodikovom. Historija je pokazala kako su u ovoj zemlji u prošlosti prošli fašistički i nacionalistički pokreti. Nema razloga da danas bude drugačije. Svoje neodsanjane snove o uništenju države Bosne i Hercegovine može i dalje nastaviti samo sanjati, zajedno sa onima koje zbog toga sud u Hagu još uvijek potražuje", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.