BiH
16

SDA: BiH nikada neće biti upitna kao država, upitni su entiteti

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika na banjalučkom Nes radiju kojom ponovo, "po ko zna koji put, atakuje na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine".
  • Poručujemo Dodiku da Bosna i Hercegovina nikada neće biti upitna, a ako je nešto upitno onda je to entitet na čijem čelu se on nalazi. Milorad Dodik kontinuirano svojim huškačkim, nacionalističkim izjavama unosi nemir među građane Bosne i Hercegovine, a sada to radi zarad prikupljanja političkih poena pred opće izbore - saopćila je SDA.

SDA predlaže "Dodiku da svoju energiju i političke kapacite, umjesto na priželjkivanje raspada države čiji je građanin, troši na stabiliziranje ekonomsko-socijalnog stanja u RS, a samim tim i u BiH".

  • Također, trebao bi se baviti rješavanjem problema bošnjačkih đaka kojima je uskraćeno ustavno pravo na izučavanje grupe nacionalnih predmeta i bosanskog jezika. Trebao bi se Dodik baviti i predvoditi rješavanje niza drugih realnih problema s kojima se suočavaju njegovi sugrađani, a ne bacati prašinu u oči svojim glasačima svojim nerealnim željama - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.
SDA