BiH
0

SDA Zenica počela predizbornu kampanju na Vranudčkoj kuli

FENA
Općinski odbor SDA Zenice svoju predizbornu kampanju pred ovogodišnje lokalne izbore počeo je javnom tribinom na Vrandučkoj kuli.

Pod sloganom SDA - SNAGA BiH brojnim posjetiocima predstavljeni su kandidat za načelnika Općine Zenica, Husejin Smajlović, te kandidati za Vijeće općine, na čelu sa nositeljicom liste Belmom Pojskić. Aktuelni zenički načelnik i kandidat SDA za načelnika Općine Zenica, Husejin Smajlović u svom je govoru istakao kako je ovaj grad u širem bosanskohercegovačkom miljeu označen kao svijetli primjer napretka.

„Ovaj epitet je zaslužen i iza njega stoje brojni infrastrukturni i drugi projekti koji su okončani ili su u fazi završetka“, poručio je Smajlović.

Nositeljica liste SDA za Vijeće općine Zenica Belma Pojskić naglasila je, da ova stranka „ima brižljivo izabran ekspertni tim budućih vijećnika, odnosno svojevrsnu političku reprezentaciju grada“.

Kandidati OO SDA Zenica nakon Vranduka svoj program rada iznijeli su i u mjesnim zajednicama Babino, Briznik i Gnjusi, a predizborna kampanja bit će prema planu nastavljena u naseljiima Donja Gračanica, Donja Vraca, Lokvine i Vjetrenice.