BiH
4

SDA: Upozorenje američkih zvaničnika smatramo dobronamjernim

Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se saopćenjem u kojem se ističe da upozorenje američkih zvaničnika vezano za sporu reakciju vlasti u rješavanju problema građana na poplavljenim područjima smatra dobronamjernim.

"Nezadovoljni smo aktivnostima Vijeća ministara BiH i nadležnih institucija na saniranju šteta nastalih u katastrofalnim poplavama i klizištima. Očito je da nadležne institucije ne prate odgovarajućim tempom ono što su za vrijeme poplava radile Oružane snage BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Uspjeh postignut na Donatorskoj konferenciji u Briselu treba pretvoriti u konkretne aktivnosti i projekte. Stoga, SDA zahtijeva od nadležnih institucija da se efikasnije uključe u pomoć najugroženijim područjima", stoji u saopćenju ove stranke.

SDA podsjeća da je posredstvom svojih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim nivoima, uključujući i brojne aktivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te Savjeta načelnika, "djelovala na rješavanju spomenutih problema".

"Naša pomoć nije poznavala općinske, kantonalne, entitetske ni etničke razlike, te ćemo i dalje kao i do sada biti odlučni u akcijama pomoći našim građanima. Poručujemo građanima, institucijama i privrednicima da moramo pokazati jedinstvo u rješavanju direktnih i indirektnih posljedica najteže katastrofe koja je pogodila BiH u posljednjih stotinu godina", kaže se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije.