BiH
0

SDA Tuzla protiv povećanja plaća administraciji i povećanja cijena vode

FENA
Predstavnici Općinskog odbora SDA Tuzla obavještavaju javnost da je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima na sjednici Općinskog vijeća Tuzla usvojena Odluka o povećanju plaća uposlenim u općinskoj administraciji, ali i Odluka o povećanju cijene vode.

«Desilo se ono na šta smo javnost upozoravali i pokušali to spriječiti. Ističemo da smo protiv povećanja plaća uposlenima u općinskoj administraciji, jer njihovo povećanje će ići preko džepa građana.

Ne slažemo se ni s povećanjem cijena vode. Podsjetit ćemo se da je voda najskuplja, ali nažalost i najproblematičnija, upravo u Tuzli. Naši građani piju bakteriološki i hemijski neispravnu vodu, veliki dio općine nema kanalizacionu mrežu, a u većini mjesnih zajednica gotovo pa opet postoje restrikcije vode», navode iz Općinskog odbora SDA Tuzla.

OO SDA Tuzla i Klub Vijećnika SDA u OV Tuzla protiv je načina raspodjele novca predviđenog rebalansom budžeta, jer smatraju da predloženi i usvojeni budžet nije u interesu svih građana općine Tuzla.

Budžet opet nije razvojni i jednako ne zadovoljava potrebe svih građana. Ponovo je primjetan debalans u razvoju mjesnih zajednica koje pripadaju gradskom i prigradskom području općine, u odnosu na uže gradsko jezgro.

Sve ovo je vladajući SDP i uradio iako nas je prije dva dana u svom saopćenju napao da iznosimo neistine, a naša dužnost i obaveza je da građane upoznamo o svim odlukama koje se donose u njihovo ime», poručuju iz Općinskog odbora SDA Tuzla.

Oni kažu , "niko nije pametan ko mi; ne vladam nego služim; volim Tuzlu"... Sve ovo je tačno i SDP prvi put govori istinu, jer niko nije pametan kao oni kad je u pitanju povećanje njihovih plaća, oni ne vladaju već služe sami sebi, i vole Tuzlu jer vole Tuzlake od kojih su osigurali svoje visoke plaće, topli obrok od oko 300 KM mjesečno kao i brojne ostale privilegije.

Također, ističemo da smo nakon jučerašnjeg nastavka sjednice OV Tuzla, zabrinuti novonastalim demokratskim ambijentom. Pored ljudskih prava koja su do sada kršena u općini Tuzla, sada vladajući SDP ugražava i demokratski ambijent. Naime, sve vrijeme izlaganja i iznošenja stavova naših vijećnika, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti iz SDP-a su ih provocirali i ugrožavali, onemogućavajući normalan rad i normalan tok sjednice OV Tuzla.

Stoga smo dužni da poduzmemo i određene mjere. Ukoliko se nastavi ovakva esdepeovska praksa, bit ćemo primorani da zaštitu naših legalno izabranih vijećnika potražimo u svim raspoloživim državnim institucijama i u OSCE-u i OHR-u.