BiH
0

SDA predstavila 66 kandidata za načelnike općina u BiH

FENA
Stranka demokratske akcije BiH (SDABiH) predstavila je danas na kraljevskom gradu Bobovac 66 kandidata za načelnike općina u BiH na predstojećim lokalnim izborima.

SDABiH će, kako je najavljeno danas, na lokalne izbore kandidirati i 2.152 kandidata za općinska vijeća 107 općina u BiH.

Na listi je 33 posto žena, 40 posto mladih, 32 posto visokoobrazovanih i 13 posto kandidata s višom školskom spremom.

"Vrijeme je pokazalo da je u BiH jedina moguća politika po principu korak po korak. S politikom po principu sve ili ništa dobija se ništa", kazao je predsjednik SDABiH Sulejman Tihić.

Tihić je istakao da je SDABiH opredjeljena za BiH kao državu svih naroda, onakvu za kakvu se zalagao i prvi predsjednik BiH Alija Izetbegović.

"SDABiH obećava da će u onim općinama u kojima naši članovi budu načelnici ili većina u Općinskom vijeću, popraviti infrastrukturu, izgraditi sportske i rekreacione terene, poboljšati administraciju i pobrinuti se za sistem vodosnabdijevanja", kazao je Tihić.

Predstavljanju kandidata SDABiH prisustvovali su premijer FBiH Nedžad Branković, gradonačelnica Grada Sarajeva Semiha Borovac te vodeći ljudi SDABiH.