Konferencija za medije
0

SDA podržava Zakon o popisu stanovništva

Piše: Nedim Grabovica
Ismet Osmanović, potpredsjednik Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH, na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako je SDA odlučila podržati Zakon o popisu stanovništva koji je usvojio i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
"Vjerovatno niko neće biti zadovoljan dobijenim rezultatima, kako iz ekonomsko-socijalne sfere, tako i etničke strukture stanovništva, međutim, moramo se suočiti sa istinom i boriti se da se pokazatelji poboljšaju", naglasio je Osmanović.

Osim toga, na konferenciji za medije, Osmanović je istakao da će do kraja sedmice Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojiti Zakon o popisu stanovništva i Zakon o sistemu državne pomoći. Na taj način ispunili bismo dva vrlo važna uvjeta za podnošenje aplikacije BiH za kandidatski status u EU.

"Također, očekujemo da nadležni organi, koji su usvojili Izborni zakon BiH i donijeli Statut Grada Mostara, provedu pomenutu odluku. Nećemo pristati na rješenja koja znače majorizaciju bošnjačkog, ili bilo kojeg drugog naroda", dodao je Osmanović.