Bihać
0

SDA podržao Merhametovu akciju pomoći Palestincima

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Delegacija Povjereništva Općinske organizacije Stranke demokratske akcije (OO SDA) danas je posjetila bihaćki "Merhamet" i uručila skromnu donaciju za pomoć narodu Palestine, uključivši se tako u humanitarnu akciju koju je nedavno pokrenuo "Merhamet" u cijeloj našoj zemlji.

Sem toga, razgovaralo se o teškoj situaciji u ovoj organizaciji, posebno kada je u pitanju funkcioniranje Narodne kuhinje, čijih je korisnika svakim danom sve više. Kuhinja je pokrenuta prošle godine, za šta je iz budžeta Općine Bihać bilo osigurano 25.000 KM.

"S tim sredstvima jedva se spojio kraj s krajem, a u ovogodišnjem općinskom budžetu dobili smo samo 10.000 KM", kazao je predsjednik "Merhameta" Bihać, Fikret Draganović. Po njegovim riječima, u ovoj kuhinji danas je ručalo 182 ljudi, što dovoljno ilustruje kolike su potrebe.

Predsjednik Povjereništva OO SDA Bihać Sead Kadić koji je i poslanik u Skupštini USK-a obećao je pomoć i iz kantonalnog budžeta, jer je ona, kako je kazao, neophodna s obzirom da se očekuje veći broj "gladnih ljudi", posebno ako se uzme u obzir svjetska financijska kriza i najavljena recesija, koja će se neminovno odraziti i na našu zemlju.