BiH
0

SDA osuđuje "trošenje državnog novca u predizbornu kampanju"

Sarajevo-x.com
Stranka demokratske akcije (SDA) oštro osuđuje rukovodstvo S BiH i čelnika Ministarstva energetike i rudarstva Vahida Heću, koji državni novac troše u predizbornu kampanju, istaknuto je u saopćenju za medije poslanom danas.

"Poruka koju je Elektroprivrede BiH poslala 'Nije kasno za bolji život' nedvojbeno je predizborna propaganda S BiH, upravo one stranke čija je politika u protekle četiri godine ugrozila poslovanje ove firme. Tako je u prvom polugodištu Elektroprivreda ostvarila dobit od samo tri miliona maraka, što je neusporedivo sa istim razdobljem prošle godine, kada je dobit bila čak 73 miliona maraka", poručuju iz SDA.

"Ovo je dokaz da nesposobno rukovodstvo S BiH svoj neuspjeh u protekle četiri godine pokušava opravdati prikrivenim političkim porukama koje su preplavile gradske ulice i medije u našoj državi", navode dodajući da je Stranka demokratske akcije još protekle godine zatražila ostavku federalnog ministra Vahida Heće, koji je u ime S BiH trošio novac javnog preduzeća za potrebe promocije stranke.

Iz SDA naglašavaju da će "u budućnosti insistirati na izvršavanju odluka Parlamenta FBiH i Vlade Federacije".

"Borit ćemo se protiv onih koji državni kapital isključivo koriste za lični interes i promociju stranke, te koji interes građana Bosne i Hercegovine stavljaju u drugi plan", istaknuto je na kraju.