BiH
2

SDA Novi Grad održala Centralni predizborni skup

Klix.ba
Stranka demokratske akcije Općinske organizacije Novi Grad održala je sinoć centralni predizborni skup, na kojem je predstavljen kandidat za načelnika Općine Novi Grad Semir Efendić, te kandidati za Općinsko vijeće, koje predvodi nosilac liste Sabahudin Delalić.

Skupu su prisustvovali eminentni članovi Stranke, među kojima predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Denis Zvizdić, državna koordinatorica za reformu javne uprave Semiha Borovac, predsjednik Općinske organizacije SDA Novi Grad Huso Ćesir, potpredsjednik OO SDA Novi Grad Safet Kešo i drugi.

Sabahudin Delalić je istakao da voli svoju domovinu i SDA, jer, kako je kazao, ispunjavaju ga ponosom, prkosom, snažnom vjerom i odlučnošću.

"Ista ta osjećanja su me nosila do pobjede, do olimpijskog zlata u Londonu, a ako Bog da, 7. oktobra će nas dovesti i do pobjede SDA u Novom Gradu. Uvijek kada nas naši politički rivali napadaju, plasiraju neistine, mi se naljutimo. A onda napravimo najbolju ekipu, odaberemo pravog kapitena i izradimo najbolje programe i sa našim narodom ih potučemo do nogu. Tako će biti i sada“, rekao je Delalić.

Poručio je prisutnima da daju svoj glas Semiru Efendiću, koji je tokom svojih javnih nastupa pokazao sav talenat, znanje, viziju i odlučnost da poštenjem i sposobnošću pokrene Novi Grad na bolje.

"Za samo mjesec, koliko intenzivno radi kampanju, Efendić je uspio pobrati simpatije i naklonost od djeteta do penzionera, pa čak i političkih rivala“, naglasio je Delalić.

Semir Efendić je kazao da je vladavini SDP-a u Općini Novi Grad ostalo samo još nekoliko dana.

Osvrnuvši se na tešku političku situaciju u državi, a koja se najbolje vidi kroz formiranje novih stranaka, Efendić je kazao da je teško biti u društvu u kojem se u kafani dogovore dva glumca i tri pjevača, naprave stranku i ponude to našem narodu. To je čak i uvreda, ali oni ne stanu na tome, nego idu dalje s uvredama, pa nude 13. penziju, iako Općina Novi Grad nema nikakve veze ni sa prvom, ni sa 13. penzijom. Može se desiti da takvi politički projekti, nažalost zavaraju narod, da se on okrene u pogrešnom pravcu i da dođemo do problema“, rekao je Efendić.

"Ali naš narod zna šta hoće. On traži ozbiljan program, ozbiljne ljude i konstantne rezultate. Oni hoće SDA, ali sa ljudima u njoj koji će biti dostojni toga da vode narod.

Općina Novi Grad je strateški najvažnija u BiH, zbog broja stanovnika, komunikacijskog položaja u kojem se nalazi, neposredne blizine aerodroma, ulaza u grad i priključka na koridor 5C, koji se trenutno gradi”, kazao je Efendić.

"U Novom Gradu imamo ljude iz svih krajeva BiH i po tome je Novi Grad srce BiH. Vodeći kampanju pokazali smo kako se ona može voditi na dostojanstven način i kako se porukama može doći do ljudi. U budućnosti ćemo se truditi da damo primjer kako se vode javni poslovi i država, na jedan odgovoran i pošten način, koji će vratiti dostojanstvo našem narodu“, riječi su Efendića.

"SDA Novi Grad je ponudila program sa jasnim ciljem da se iskoriste potencijali novogradske Općine, kako ona nebi ostala sa 20. 000 nezaposlenih mladih ljudi.

Programom je predviđeno da vrata Općine Novi Grad treba otvoriti stranim i domaćim investitorima, ali je neophodna i saradnja sa većim nivoima vlasti, koja do sada nije postojala”, zaključio je Efendić.

Obraćajući se prisutnima Sulejman Tihić je podsjetio da je SDA proizašla iz naroda. Suština i osnova njenog postojanja je borba za državu i naš narod. On je istakao kako je viziju BiH definisao naš prvi predsjednik Predsjedništva rahmetli Alija Izetbegović, koji je tada kazao da BiH želimo, kao demokratsku državu ravnopravnih naroda i građana.

Denis Zvizdić je pozvao građane da podrže Semira Efendića kao kandidata za načelnika i ostale kandidate SDA sa liste, istakavši da, ako to učine, sigurno će imati najprosperitetniju i najrazvijeniju općinu u cijeloj BiH, čulo se između ostalog na centralnom predizbornom skupu SDA Novi Grad Sarajevo.