SDPBiH
0

"SDA i Naša stranka - dva oka u glavi"

Sarajevo-x.com
Foto:Sarajevo-x.com
Foto:Sarajevo-x.com
U reakciji na današnju sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva iz SDP-a BiH saopštili su kako vjeruju da je formirana nova koalicija između Naše stranke i Stranke demokratske akcije.

"Nakon što su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo vijećnici NS i SDA zajedno blokirali dnevni red sjednice na kojoj se trebalo raspravljati o pretpristupnim fondovima EU, SDA i NS pokazali su prilikom glasanja o osnivanju gradske televizije da imaju zajedničkog neprijatelja - Socijaldemokratsku partiju BiH", smatraju iz ove bh. stranke te navode kako su "pokazali dobru volju" i "pozvali Našu stranku da učestvuju u vlasti na gradskom nivou".

"Naša stranka, nažalost, ne razumije da nije moguće biti istovremeno u vlasti i u opoziciji: sa vlašću ne idu samo prava, nego i obaveze i odgovornost, koje, očigledno NS nije svjestan i nije je u stanju prihvatiti", stoji u saopštenju za javnost SDP-a koje završava riječima da "SDP žali što je Naša stranka pokazala da nema kapacitet da budu demokratska, odgovorna i transparentna vlast".