BiH
31

SDA i dalje opredijeljena za koaliciju sa SBB-om

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) i dalje je opredijeljena za očuvanje koalicije sa Savezom za bolju budućnost (SBB), potvrdio je za Klix.ba generalni sekretar SDA Amir Zukić.

Dokazni materijali koje je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine prezentovalo na ročištu u Sudu BH, a koji otkrivaju kako je Fahrudin Radončić planirao okriviti člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, očito nisu utjecali na odnose SDA i SBB-a.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić rekao je kako je predsjednik SDA Bakir Izetbegović prije nekoliko dana iznio stav u vezi s koalicijom s SBB-om te da je on ostao nepromijenjen.

Podsjećamo, Izetbegović je nakon sastanka s delegacijom SBB-a kazao kako je SDA opredijeljena za koaliciju koja nema alternativu. On smatra da se situacija u vezi s hapšenjem Radončića može loše odraziti na stanje u BiH, bošnjačkom korpusu i reformskom putu države.

Na drugoj strani, potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić kazao je na sinoćnjoj konferenciji za mediji da su otvorene sve mogućnosti te da će SBB u narednih nekoliko dana donijeti definitivnu odluku u vezi s koalicijom.