BiH
0

FOTO / SDA Centar kampanju zasniva na tradiciji i moralu

Klix.ba
OO SDA Centar je sinoć u MZ Hrastovi-Mrkovići održao predizborni skup na kome je predstavljena "nova snaga Općine Centar", te kandidat za načelnika Sead Srna.

"Mjesna zajednica je bila premala da bi primila veliki broj simpatizera SDA te je skup održan u prepunoj sportskoj dvorani. Građanima se obratio predsjednik općinskog odbora SDA Centar, Jasmin Terović, koji je pozvao sve prisutne da izađu na izbore i podrže kandidate SDA, te naglasio da su izbori koji slijede jedni od najbitnijih poslije rata jer je SDP protekli mandat potrošio nizašto, te izazvao blokadu političkog života", navedeno je u saopćenju ove stranke.

Skupu su prisustvovali generalni sekretar SDA Amir Zukić, predsjednik OO SDA Centar Jasmin Terović, predsjednik Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Kemal Ademović, general Hajrudin Grabovica kao i mnogi drugi eminentni članovi stranke.

Amir Zukić je istakao da SDA vodi ispravnu kampanju zasnovanu na tradiciji i moralu sa novom snagom koja je spoj mladosti i iskustva.

"Neuspjeh dosadašnje vlasti pokazao se i skorašnjim padom vlade, stoga dragi građani pazite se slatkorječivih parola te lažnih i nerealnih obećanja", kazao je Zukić.

"Došli smo u takvu situaciju da kvalitetni kadrovi odlaze iz SDP-a i vraćaju se u SDA. Gorući problem je 190 političkih partija finansiranih iz Beograda i Zagreba s ciljem da bi uništile SDA. Zato 7. oktobra pokažimo našu snagu i podržimo Seada Srnu, doktore, magistre, mlade da bi pokazali potpuno novo lice općine Centar", rekao je Konaković.

Sead Srna, kandidat za načelnika općine Centar, istakao je evidentan problem potenciranja Centra grada i zapostavljanja ruralnih područja u raspodjeli budžetskih sredstava naglasivši kako pravednost nije bila karakteristika dosadašnje vlasti.

"Sa vama zajedno mi možemo puno bez vas mi smo ništa zato dobro razmislite kome ćete dati glas 7. oktobra", istakao je Srna

Nosilac liste doc. dr. Nedžad Ajnadžić je izjavio: "Predvodim najbolju listu za općinsko vijeće u državi. Sadašnja vlast je ostala bez ideja i zato nam treba nova snaga, Sead Srna i lista SDA koja će ga sinergijski podržavati u tome."

Na samome kraju, prisutnima su se predstavili kandidati na listi za općinsko vijeće Centar, navedeno je u saopćenju za javnost OO SDA Centar.