BiH
0

SDA će se odazvati pozivu na sastanak sa Fuelleom

SRNA
Stefan Fuelle
Stefan Fuelle
Sastanak lidera šest političkih partija sa evropskim komesarom za proširenje Stefanom Fuelleom, na kojem bi započeli dijalog o procesu pridruživanja BiH EU, trebalo bi da bude održan u drugoj polovini juna i SDA će se odazvati tom pozivu, rekao je Srni portparol ove stranke Erdal Selmanović.

On je dodao da će delegacija SDA, predvođena predsjednikom stranke Sulejmanom Tihićem, učestvovati i na sastanku šestorke koji bi trebalo da bude održan polovinom maja u Mostaru u organizaciji lidera HDZ BiH Dragana Čovića.

"Kakav će biti ishod tih sastanaka teško je prejudicirati. Još je rano govoriti o tome, ali za sada se može reći da ima nekih pomaka u približavanju stavova bar kada je u pitanju dogovor o pricipima na osnovu kojih bi Parlamentarna komisija za provođenje presude `Sejdić - Finci` mogla predložiti amandmane za izmjenu Ustava BiH", rekao je Selmanović. 

Fuelle je juče pozvao lidere šest političkih partija na sastanka u Brisel kako bi započeli dijalog na najvišem nivou o procesu pridruživanja BiH EU.