Amir Zukić
0

SDA će razmotrit Brankovićevu najavu o ostavci

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) će u narednoj sedmici sigurno imati sastanak užeg rukovodstva, a tokom mjeseca i sjednicu svog Predsjedništva, na kojima će se razmotriti situacija nastala nakon pritisaka na porodicu i komšiluk federalnog premijera Nedžada Brankovića, izjavio je u nedjelju za Fenu generalni sekretar SDA Amir Zukić, dan nakon što su na zgradu u kojoj živi porodica Branković ispisani uvredljivi grafiti, poslije čega je premijer najavio mogućnost ostavke.

"Očekujemo od policijskih organa da budu efikasni u pronalaženju počinilaca vandalskog, huliganskog akta. Nije to civilizacijski način i domet", kazao je Zukić.

Po njegovim riječima, SDA ima svoje organe i poslanike i ona će se po demokratskim uzusima opredijeliti o stavu premijera Brankovića.

"Ovim putem želimo osuditi necivilizacijske i huliganske napade, naročito jer uznemiruju porodicu i komšiluk premijera Brankovića. Postoji Parlament, postoje demokratski uzusi na koji način neko može iznijeti svoj stav", kazao je Zukić.

Dodao je da ovim putem želi da utiče na porodicu i komšiluk premijera Brankovića da imaju strpljenja prema organima gonjenja da im osiguraju zaštitu i spriječe počinioce ovog huliganskog ponašanja.

"U ovoj kriznoj situaciji, najmanje su nam potrebne ovakve devijantne pojave i ponašanja. Tek smo prebrodili krizu oko gasa. Ova godina će sigurno biti teška i trebat će više solidarnosti i zajedničkih pozitivnih aktivnosti, a ne negativnih", kazao je u nedjelju za Fenu generalni sekretar SDA Amir Zukić.