Dobitnici ratnih priznanja
0

SDA: Bez naknada za višestruke i nelegalne korisnike

FENA
Foto: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta
Zvaničnici SDA - predsjednik Sulejman Tihić, zamjenik predsjednika Asim Sarajlić i potpredsjednik stranke Šemsudin Mehmedović danas su razgovarali s predstavnicima Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja u Federaciji BiH.

SDA je dala podršku ovim udruženjima i iskazala razumijevanje za njihove zahtjeve.

"Uvjereni smo da će Vlada Federacije BiH i premijer Mujezinović učiniti sve da se dođe do kvalitetnih rješenja koja će omogućiti da se, u skladu s realnim mogućnostima definiranim Sporazumom sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom, udovolji opravdanim zahtjevima ove i drugih boračkih populacija.

Očekujemo suradnju i razumijevanje Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja i ostalih boračkih u druženja u ovom procesu ažuriranja baze podataka o korisnicima boračkih naknada. Mora se uspostaviti pravednija raspodjela u kojoj će biti eliminirani višestruki korisnici i oni koji nezakonito koriste ova sredstva kako bi ih dobili oni kojima su najpotrebnija", rečeno je tokom ovog sastanka, saopćeno je iz SDA.

Sastanku se nešto kasnije pridružio i Bakir Izetbegović, šef Kluba poslanika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine.