Predizborni skup
0

SDA: Alipašino Polje je simbol Općine Novi Grad

Klix.ba
Stranka demokratske akcije Općinske organizacije Novi Grad održala je sinoć predizborni skup na Alipašinom Polju u C fazi.
Predstavljeni su kandidati SDA za Općinsko vijeće, a prisutnim građanima obratio se i Semir Efendić, kandidat za načelnika Općine Novi Grad.

Kandidati za Općinsko vijeće pozvali su građane da izađu na izbore i glasaju za SDA kandidata za načelnika i listu za Općinsko vijeće Novog Grada, istakavši da je to tim koji je sposoban da preuzme odgovornost i izvede Novi Grad iz loše situacije u kojoj se nalazi, stoji u saopćenju SDA.

Alipašino Polje je simbol Novog Grada, istakao je Semir Efendić, i dodao da njegovi stanovnici nažalost imaju veoma malo kvalitetnih sadržaja, iako nije bolje ni sa ostalim dijelovima naše Općine.

Parkove su zamijenili strani tržni centri u kojima nema domaćih proizvoda, igrališta je premalo i pretvorena su u razvaline, bez dovoljnog broja vrtića i sadržaja za mlade, ali i one starije.

"Pričao mi je prijatelj sa Alipašinog Polja koji se tu rodio, da još nikada u životu nije kupio patike niti cipele na Alipašinom Polju. Ako se želite odmoriti, izaći negdje s porodicom ili pogledati najnoviji film, morate otići u centar grada. Našim programom 'Pokrenimo Novi Grad zajedno' ukazali smo na ovaj problem i predložili smo izgradnju Kongresnog centra Sarajeva u blizini C faze gdje se upravo nalazimo, a koji će imati sve potrebne sadržaje koje zaslužuje jedna općina sa 140.000 stanovnika“, kazao je Efendić.

On je dalje ukazao na činjenicu da je Alipašino Polje nepravedno zapostavljeno u razvoju Općine te da su sigurnost i čistoća posebno ugroženi u ovom najvećem naselju Novog Grada.

"Energija koju plaćaju stanovnici Alipašinog Polja je najskuplja u regiji. Gotovo sve stambene zgrade na Alipašinom Polju su uskraćene za fasade, a građani su prepušteni sami sebi kada je riječ o utopljavanju zgrada i njihovom održavanju. Osim toga, upravitelji zgrada nemaju dovoljno odgovornosti prema poslu koji rade i tražit ćemo od njih da barem jednom godišnje izvještavaju građane o tome kuda odlaze naknade koje stanari redovno izmiruju za održavanje zgrada.

Za ova i mnoga druga pitanja mi nudimo konkretna rješenja. Uvjeravam vas da sa ljudima koje smo ponudili naš program može biti realizovan u narednom periodu. Program jeste ambiciozan, ali ovdje je izgubljeno toliko vremena da se jednostavno stanje ne može popraviti bez ozbiljnih zahvata na svim poljima života“, kazao je Semir Efendić, saopćeno je iz ove stranke.