U 2013. godini
53

Schüler Helfen Leben izdvaja 55.000 KM za projekte mladih u BiH

Klix.ba
Fondacija Schüler Helfen Leben - Učenici pomažu život u 2013. godini nastavlja sa realizacijom programa Fond za omladinske projekte, te ove godine izdvaja 55 000 KM za aktivističke projekte mladih.

Fond za omladinske projekte je jedinstven program koji pruža priliku mladim ljudima u BiH da ostvare svoje aktivističke ideje i realiziraju projekte te pozitivno utječu na društvo i svoju ulogu u njemu. Za finansijska sredstva u iznosu do 4.000 KM mogu aplicirati pojedinci, neformalne grupe i omladinske organizacije koje imaju aktivističke projekte čiji je cilj pokretanje pozitivnih promjena u njihovim zajednicama. Prednost imaju oni mladi ljudi koji žele realizirati svoje projekte ideje u manjim gradskim i ruralnim sredinama, te osobe koje prvi put apliciraju na FOP program.

Fondacija SHL zajedno sa svojim timom od 12 mladih osoba koje dolaze iz svih dijelova BiH vršiti mjesečni odabir projekata, a zainteresirani mogu svoje projekte ideje slati tokom čitave godine.

"Kroz program FOP, koji ulazi u petu godinu postojanja Fondacija je investirala preko 240.000 KM u više od 150 projekata mladih. Neki projekti su postigli značajne rezultate i bili su pokretači pozitivnih promjena u društvu, nadamo se da će i u ovoj godini bh. mladi iskoristiti priliku i aplicirati na program FOP", istakla je Aida Bećirović, rukovoditeljica SHL BiH.

Svi zainteresirani mogu pronaći više informacija o programu FOP i drugim aktivnostima Fondacije SHL na web-stranici www.shl.ba.