BiH
0

SBiH održala predizborni skup u Travniku

Klix.ba
U sali Centra za kulturu Travnik sinoć je održan predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu na kojem su predstavljeni kandidati Stranke za sve nivoe vlasti.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić je pozvao Travničane da izađu na izbore i podrže ljude kojima mogu vjerovati da će se sposobnošću i stručnošću suprotstaviti korumpiranoj i nesposobnoj vlasti.

Pozvao je prijatelje i susjede da se odreknu ideja "anestetičara-lidera" i "babaroga" koji ih plaše tobožnjom ugroženošću i naglasio da samo neupitan i jak državni i ekonomski suverenitet, a ne treći entitet, jamči nacionalni identitet Bosanaca i Hercegovaca, Hrvata, Srba i Bošnjaka.

Nakon toga građanima su se obratili: predsjednik KVSBiH i nosilac liste za Federalni parlament advokat Adil Lozo, nosilac liste za Parlament BiH dr. Ibrahim Cero, kandidat za Državni parlament Nebojša Nikolić, nosilac liste za Skupštinu SBK Edin Glamočak i kandidat za Skupštinu SBK advokat Haris Kaniža

Oni su građanima predstavili Program Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Skup je završio izbornom porukom Stranke za Bosnu i Hercegovinu "Odlučno s narodom!", izražavajući odlučnost da se , zajedno sa narodom, obračuna sa svim nedostacima aktuelne vlasti i krene u efikasniju, funkcionalniju u prosperitetniju budućnost Bosne i Hercegovine.